Бюджетът на социалното министерство за 2014 е приет

Бюджетът на социалното министерство за 2014 е приет
Бюджетът за социалното министерство за 2014 също е приет. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатите приеха и бюджета на социалното министерство за 2014 година, съобщи БГНЕС. В бюджета на министерството изрично е записано, че "финансирането на част или изцяло на отделни услуги, свързани с изпълнение на мерки и програми за повишаване на пригодността за заетост на младежи може да се извърши чрез ваучери".

По време на дебатите депутатите от ГЕРБ недоволстваха, че няма да има увеличение в бюджета на Националния план по заетостта и през 2014 той ще е същия както през 2013 година. "Няма как да създадете 250 000 работни места, ще създадете нови 250 000 безработни граждани. Нищо не сте направили за работещите в държавна администрация, за поредна година заплатите ще им бъдат същите, не сте направили нищо и за хората с увреждания", обърна се към представителите на управляващото мнозинство депутатът от ГЕРБ Светлана Ангелова.

Председателят на социалната комисия, депутатът от Коалиция за България Корнелия Нинова обаче подчерта: "Заетостта остава наша основна грижа и политика през следващите години, оценяваме, че безработицата е огромен проблем за България".

Тя добави, че България ще получи над 55 млн. евро за борба с младежката безработица.

#Бюджет 2014 #ГЕРБ #Корнелия Нинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници