БСП иска оставката на Цветанов

БСП иска оставката на Цветанов
БСП поиска оставката на Цветанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Настояваме за оставка на Цветан Цветанов. Това заяви на брифинг в четвъртък председателят на вътрешната комисия към парламента Атанас Мерджанов.

Повод за искането на БСП е изявление на Цветанов в Брюксел, че българската полиция се държи по същия репресивен начин както украинската полиция.

„Само да уточня: аз в момента не съм министър на вътрешните работи, за да ми искат оставката“, коментира пред журналисти в парламента зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от „24 часа“.

Мерджанов попита дали Цветанов е моралният съдник на днешните управляващи в България: „Политикът, вицепремиер и министър на вътрешните работи, който допусна да бъде използван репресивният апарат на МВР за изнудване и партийнополитически цели. Това ли е човекът, който ще всява респект сред европейските институции?“. Според социалистите не отива на един бивш министър на вътрешните работи да се отнася по подобен начин и да дава квалификация на полицията, която той е ръководил.

„Аз не топя българската полиция, винаги съм се отнасял с необходимото уважение и респект към полицията. Точно затова по бюджета на МВР ще кажа много неща, които са несъстоятелни в това, което са предвидили в бюджета за 2014 година. То няма да може да покрие необходимите разходи на МВР“, заяви Цветан Цветанов.

#Цветан Цветанов #МВР #ГЕРБ #БСП #Брюксел #Атанас Мерджанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници