Непрекъснати проверки на адреси с настанени бежанци

Непрекъснати проверки на адреси с настанени бежанци
„Бяха проверени няколко хостела, места за настаняване, хотели в центъра на града, в които бяха открити множество нарушения“, посочи Йорданка Фандъкова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Полицията и общината извършват непрекъснати проверки на външни адреси, на които са настанени бежанци, съобщи кметът на Столична община, Йорданка Фандъкова.

„Общината, в сътрудничество с полицията, направихме специален план в тази посока. За мен най-важното беше на национално ниво да спре безконтролното увеличаване на притока“, посочи Фандъкова.

„Поставила съм въпроса специално за настаняването на външни адреси. Получих разбиране от страна на органите на реда. В момента се извършват непрекъснати проверки от екипи на полицията с присъствието на служители на общината от съответните дирекции на всички адреси, за които имаме информация. Направихме дигитална карта. Там се нанася новата информация в реално време, за да може да се контролира“, обясни кметицата.

„Бяха проверени няколко хостела, места за настаняване, хотели в центъра на града, в които бяха открити множество нарушения. Всеки орган налага своите санкции. Това е процес, който аз лично настоявам да бъде непрекъснат. Възложила съм на районните кметове да са много внимателни при регистрирането“, добави Фандъкова.

Според нея най-важното е Агенцията за бежанците, когато одобрява пускането на бежанци на външни адреси, да направи предварително проучване чрез полицията и районните администрации дали този адрес съществува и какъв е капацитетът му.

„Има много случаи, в които се показват адреси, които изобщо не съществуват или на един адрес има по 40-50 души, които са настанени. Очевидно, това не е възможно. Това са мерки, по които се работи в момента много активно от страна на СДВР. Участваме плътно с тях, за да може да се реши този най-рисков фактор по отношение на въпроса с бежанците – настаняването на външни адреси“, каза още столичната кметица, предава „Фокус“.

#Йорданка Фандъкова #бежанци #настаняване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници