Пазарджишки адвокат осъди телеком

Пазарджишки адвокат осъди телеком
Феодор Иливанов. Снимка: „Марица“
A A+ A++ A

Пазарджишкият адвокат Феодор Иливанов спечели дело срещу „МТел“, като Районният съд в Пазарджик постанови телекомът да оттегли иска си за близо 1642 лева и да плати съдебните разноски от 450 лева, съобщава „Марица“.

Делото било спечелено от първо явяване - служителите на мобилния оператор така и не обжалвали решението на магистратите. Вероятно са преценили, че е безсмислено, защото в казуса става дума за един от най-масово фабрикуваните гафове.

Служители на телекома джиросали СИМ карта на човек, който никога не е бил техен клиент. В документацията „абонатът“ бил записан с адресна регистрация в Ивайло, на улица, която носи името на възрожденски герой, без да знаят, че улиците в селото са с номера, не с имена. Направената графологична експертиза показала, че младежът, нарочен за абонат, не е писал и не е подписвал договора, с който операторът претендирал да го обвърже. Кой е писал вместо него, остава въпрос без отговор.

Пазарджиклията, който работи като IT специалист в София, сезирал Районната софийска прокуратура. Образувано било досъдебно производство, което обаче било прекратено поради „неизвестен извършител“. Още по време на това производство се установява категорично, че данните в договора са фалшифицирани. Но от телекома не се отказват от претенциите си и изискват заповед за изпълнение, съдът обаче отказва да я издаде и назначава експертиза. Тя доказва, че нито подписът, нито почеркът са на набедения абонат.

По делото била представена разпечатка на телефонните разговори, която изглежда повече от парадоксално. Само на една дата през минута-две са правени обаждания към един и същи номер на телевизионна игра и всичките са по 2 лева без ДДС.  С такива обаждания са изпълнени плътно 12 страници, всяка от които - с по 57 позиции. Тоест 684 само за едно денонощие.

#Мтел #Пазарджик

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници