Microsoft разработва "умен" сутиен

Microsoft разработва "умен" сутиен
A A+ A++ A

Тенденцията да се пускат все повече "умни" джаджи вече започва да добива странни измерения. През последните дни стана ясно, че Microsoft Research са разработили "умен сутиен", а интелигентното дамско бельо трябва да помогне на своите собственички да избегнат така нареченото "емоционално ядене", което обикновено води до излишни килограми. Сутиенът съдържа няколко сензора, които измерват сърдечната активност и общото състояние на кожата на дамата, както и жироскоп и акселерометър.

Събраната информация се предава чрез Bluetooth до смартфон Windows Phone, където специално приложение на всеки кръгъл час посочва какво е емоционалното състояние на жената и дава полезни насоки за неговото подобряване. Приложението също така изисква преди всяко ядене да се въведе информация какво ще се консумира и отчита в какво емоционално състояние е била жената преди яденето и съответно при нужда се намесва със съвет да се избегне консумацията на допълнителна храна.

Естествено, за момента става дума за прототип, който е твърде далеч от пазарна премиера, особено като се има предвид, че при проведените тестове само 37,5% от участничките са заявили, че "умният сутиен" действително е променил хранителните им навици.

http://www.neowin.net/news/microsoft-develops-smart-bra-and-app-to-help-prevent-emotional-eating

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници