Работници гладуват 10 месеца, синдикатите ги няма

Работници гладуват 10 месеца, синдикатите ги няма
A A+ A++ A

Синдикатите са заети с политика и нямат време да защитават правата на работниците. Когато имат изгода или трябва да отчетат дейност, първи окупират студията на телевизиите да подкрепят или плюят властта. Когато обаче трява да изпълняват задължанията си, никакви ги няма.

Работници от завода за машиностроителна техника „Ремотекс” в Раднево протестираха, защото не са получавали заплати от февруари. Въпреки че са с празни джобове, те продължават да работят, защото постоянно им обещават, че ще си получат заплатите плюс обещетение. Собственикът на „Ремотекс” Събин Спахиев пък постоянно обещава пред кмета и областния управител, че ще се издължи на работниците, след като са преведени над 2 млн. лв. от един от ТЕЦ-овете.

От една страна, напълно неразбираемо в 21 век хора да се съгласяват да работят 10 месеца без заплата. Дори един не бива да работят даром. За работодателя това е добре дошло – щом не искат пари, защо да им плащам! От друга страна, явно нямат никакъв друг избор, а очевидно и никаква социална защита.

Хубаво е, че правителството дава на майките и пенсионерите по някой лев за празниците, но е крайно време да каже категорично „стоп“ на порочната практика хората, които произвеждат благата да работят без пари.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници