Българин написа книга за живота на други планети

Българин написа книга за живота на други планети
Снимка: ИК „Изток-Запад”
A A+ A++ A

Българин, преподавател в Харвардския университет, написа книга за живота на други планети.

Проф. Димитър Съсълов разказва вълнуващата история за невероятния момент, в който всички усилия на астрономите и биолозите ще ни позволят да надникнем в непознатото, в книгата си „Животът на свръхземите“ (ИК „Изток-Запад“).

Астрономът Съсълов, международнопризнат учен и професор в Харвардския университет, разказва за търсенето на обитаеми планети и извънземни форми на живот и откриването на т. нар. „свръхземи“ (скалисти планети като нашата Земя, но обикалящи в орбита около други звезди). Според него те могат да дадат отговор на основните въпроси за произхода на живота тук, а и навсякъде другаде.

Съселов твърди, че търсенето на извънземни светове и създаването на изкуствени клетки ще промени живота на нашата планета.

Той е професор по астрономия, основател и ръководител на харвардската инициатива „Извори на живота“. Изследванията му са отразени от основни медии като The New York Times и Boston Globe. Проф. Съселов е бил презентатор на конференциите за популярна наука TED и на форума Davos.

#Харвардския университет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници