Учени изследват антигравитацията

Учени изследват антигравитацията
Учени от Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН) започнаха експерименти за проверка на теорията за съществуването на антигравитация. Снимка: fresh-science.com
A A+ A++ A

След потвърденото съществуване на бозона на Хигс учени от Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН) започнаха експерименти за проверка на теорията за съществуването на антигравитация, съобщи БГНЕС.

Според теорията антиматерията генерира свое собствено гравитационно поле, което е в контраст с познатите гравитационни сили на Земята. „Ако теорията получи потвърждение, в света на науката ще настъпи истинска революция“, отбелязва Би Би Си.

Това ще даде възможност за нови постижение в областта на транспорта, електрониката и оръжията. През октомври британецът Питър Хигс и белгиецът Франсоа Енглерт спечелиха Нобеловата награда за физика за бозона на Хигс.

Бозонът на Хигс, който по-специално обяснява защо някои частици имат маса, а други не и следователно защо Вселената съществува такава, каквато я познаваме, е за физиката онова, което е откриването на ДНК за биологията.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници