PowerUp 3.0 позволява управлението на хартиен самолет чрез смартфон

PowerUp 3.0 позволява управлението на хартиен самолет чрез смартфон
A A+ A++ A

Всеки е правил хартиени самолети и знае, че те не са особено високотехнологични. Последното обаче може лесно да се промени с PowerUp - това е джаджа, която се поставя върху обикновен хартиен самолет и след това осигурява възможност за управлението на полета му чрез смартфон.

Пълното име на разработката е PowerUp 3.0 Smart Module, изработена е от въглеродни влакна, а един заряд на вградената й батерия осигурява на миниатюрния двигател енергия за 10 минути на полет и обхват от 55 метра. Създателите на PowerUp уверяват, че конструкцията е достатъчно здрава, за да издържи на неминуемите катастрофи.

В момента тече кампания за финансиране на проекта през платформата на Kickstarter. За броени часове бяха събрани първоначално търсените 50 000 долара, а желаещите да подпомогнат разработката вече осигуриха над 300 000 долара.

До края на кампанията остават още 55 дни, така че със сигурност ще бъдат привлечени още средства. Финалната версия на джаджата ще е готова през юни, а управлението й ще е възможно чрез приложение за iOS и Android.

http://www.kickstarter.com/projects/393053146/powerup-30-smartphone-controlled-paper-airplane

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници