Прокурор разписал разрешение на Цветанов да напуска страната

Прокурор разписал разрешение на Цветанов да напуска страната
Цветанов все пак може да напуска страната.
A A+ A++ A

Служители от вътрешна сигурност, които не познавах до момента, в който влязоха в съдебната зала, бяха призовани като свидетели срещу мен. Това заяви пред Нова телевизия в събота зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Скандалът беше, че имало някаква случка през 2011 г., а се разследват събития от 2009 г., поясни той.

Адвокат Менков пуснал веднага жалба срещу постановлението Цветанов да напуска страната. Това решение било взето след пускането на жалбата в Страсбург, каза Цветанов. След това се установило, че Цветанов все пак можел да пътува по поканите, които е получил.

Един от наблюдаващите прокурори е разписал разрешение на Цветан Цветанов да напуска страната. И бившият вътрешен министър още в понеделник заминава за Брюксел. Някой явно се е пренатегнал, констатира той. И сравни ситуацията с махмурлук след голямото опиянение.

Бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов разкри, че предложил на Цветлин Йовчев, по времето когато той оглавяваше ДАНС, да се създаде съвместна работна група между агенцията и МВР, която да разследва теча на информация, довел до избухването на скандала около бизнесмена Михаил Михов (Мишо Бирата). Йовчев, който наследи поста на Цветанов в сегашното правителство, отклонил предложението на тогавашния шеф на Вътрешното министерство.

Прочистването на полицията от способните хора е факт, смята заместник-председателят на ГЕРБ, който припомни успешните операции на полицията и прокуратурата по време на предходното управление.

#Цветан Цветанов #ДАНС #МВР #Мишо Бирата #Цветлин Йовчев #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници