Камерън към Плевнелиев: Имиграционните мерки не са срещу българите

Камерън към Плевнелиев: Имиграционните мерки не са срещу българите
Британският премиер Дейвид Камерън е уверил българския президент Росен Плевнелиев, че каквито и мерки да предприеме за трудовия пазар, те няма да са дискриминационни.Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Британският премиер Дейвид Камерън е уверил българския президент Росен Плевнелиев, че каквито и мерки да предприеме за трудовия пазар, те няма да са дискриминационни и ще важат за гражданите на всички 27 членки на съюза, предаде БНР.

Въпросът беше поставен от президента Росен Плевнелиев пред министър-председателя на Обединеното кралство Дейвид Камерън във Вилнюс. България ще следи изкъсо какви точно административни мерки в социалната си система ще въведе Великобритания.

„Имаме пълното разбиране, че към 1 януари 2014 година ограниченията падат. Всички задължения от гледна точка на общоевропейското право за Великобритания, но и за България, и за Румъния ще бъдат и ще останат в сила, а това, което Великобритания се опитва да направи, ние сме уверени от тях и получихме ясния ангажимент, че ще бъде в рамките на общоевропейските валидни правила. Т.е. нищо отвъд нормите, като каквото и да предприемат, се отнася не за България, и не за Румъния, а за всички европейски граждани, съобразно европейските правила. Разбира се, ние чухме внимателно тази позиция на Великобритания и очакваме да видим оттук нататък какво конкретно ще се предприеме“, коментира Камерън.

#Дейвид Камерън #Росен Плевнелиев #Камерън #трудовия пазар #българи #Вилнюс #ЕС #България #Румъния #Великобритания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници