В новите модели Desire HTC избира чипове от Spreadtrum, Broadcom и ST-Ericsson

В новите модели Desire HTC избира чипове от Spreadtrum, Broadcom и ST-Ericsson
A A+ A++ A

За да намали производствените си разходи, HTC започва да използва процесори и от други производители, след като досега разчиташе ексклузивно на продуктите на Qualcomm. Първите такива продукти са новите модели Desire, които бяха представени наскоро. В тях компанията е включила процесори на ST-Ericsson, Spreadtrum и Broadcom, но очакваната цена на моделите е по-висока от аналогичните конкурентни устройства. Все пак този ход показва промяна в стратегията на компанията и работата по оптимизирането на продуктовото й портфолио.

От Focus Taiwan посочват, че HTC Desire 700 използва четириядрен чип Spreadtrum Shark с честота 1,2GHz, HTC Desire 501 залага на двуядрения ST-Ericsson U8520 с честота 1,15GHz, а работещият с 2 SIM карти Desire 601 вече е с четириядрен процесор Broadcom Java с честота 1,2 GHz. В същото време версията с една SIM карта е с процесор Qualcomm 400. Азиатски източници посочват и че компанията е приключила преговорите си с Warburg и Arima и през следващата година възнамерява да им повери производството на смартфоните си от нисък клас.

http://www.unwiredview.com/2013/11/28/htc-opts-for-spreadtrum-broadcom-st_ericsson-chips-not-qualcomm-for-new-desires-starts-outsourcing/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници