Слух: Samsung Galaxy S5 ще бъде представен през първото тримесечие на 2014

Слух: Samsung Galaxy S5 ще бъде представен през първото тримесечие на 2014
A A+ A++ A

Samsung Galaxy S4 е едва от няколко месеца на пазара, но слуховете за неговия наследник продължават и дори стават по-интензивни и конкретни. Поредният идва от корейското издание ETNews и потвърждава един от по-ранните - според сайта продажбите на Galaxy S5 ще започнат още в края на първото тримесечие на следващата година. Това означава, че представянето му ще бъде по-рано и не е изключено да се състои през януари (вече се появи слух за това) или февруари.

По отношение на техническите характеристики се посочва, че устройството ще има 5" дисплей с резолюция 1080p, а батерията му ще бъде с капацитет цели 4000 mAh. За сравнение, по-големият Galaxy Note 3 има батерия с капацитет 3200 mAh. Изданието посочва, че в компанията телефонът е известен под името Project K и ще има две версии. Едната ще е с метален корпус и ще използва 64-битов процесор на Samsung. Не е изключено тя да остане само за Южна Корея.

Другата е за международния пазар и ще включва процесор Qualcomm и пластмасов корпус. И двата варианта ще имат 3GB RAM и ще работят с Android 4.4 KitKat. Според сайта компанията мисли да произведе Galaxy S5 в 70% от обема на Galaxy S4, защото пазарът на телефони от висок клас вече не е толкова голям, колкото преди.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници