Плевнелиев участва в Срещата на върха на ЕС във Вилнюс

Плевнелиев участва в  Срещата на върха на ЕС във Вилнюс
Президентът Росен Плевнелиев ще участва в Срещата на върха на ЕС по Източното партньорство. Снимка: www.silnabulgaria.com
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев ще участва в Срещата на върха на ЕС по Източното партньорство, която ще се проведе на 28 и 29 ноември във Вилнюс, Литва, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Посещението на Плевнелиев започва с участие в подготвителна среща за съгласуване на позиции на ЕС, на която ще присъстват председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой, председателят на ЕК Жозе Мануел Барозо, федералният канцлер на Германия Ангела Меркел, президентът на Литва Далия Грибускайте и други държавни и правителствени лидери от ЕС.

На 29 ноември президентът Плевнелиев ще участва в церемония по подписване на документи между държавите от Източното партньорство и Европейския съюз. Очаква се да бъдат подписани Споразумение между ЕС и Република Азербайджан за облекчаване на визовия режим и Рамков договор между ЕС и Грузия за участие на страната в операциите на Съюза за управление на кризи.

#Ангела Меркел #Херман Ван Ромпой #Жозе Мануел Барозо #Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници