Равенство с ПСВ гарантира лидерството на Лудогорец в група "В" на Лига Европа

Равенство с ПСВ гарантира лидерството на Лудогорец в група "В" на Лига Европа
Наставникът на Лудогорец Стойчо Стоев има само една дилема пред себе си. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

От 22:05 часа днес на националния стадион "Васил Левски" българският шампион Лудогорец посреща ПСВ Айндховен в мач за първото място в група "В" на турнира Лига Европа. Победа за българите или равенство ще гарантират лидерството на Лудогорец в групата още преди последния 6-и кръг в груповата фаза на турнира и място сред поставените в жребия за 1/16-финалите.

Шампионите нямат загуба в последните си 8 мача във всички турнири. В първия си мач с ПСВ през септември Лудогорец победи с 2:0 като гост на "Филипс Арена".

Филипсите са на другия полюс, след като са в много лошо състояние. В последните си 5 мача за първенство ПСВ няма победа (2 равни и 3 загуби), което го свлече до 8-ата позиция в класирането. Освен това червено-белите отпаднаха и от турнира за Купата на Холандия.

Преди мача наставникът на Лудогорец Стойчо Стоев има само една дилема пред себе си. Тя е свързана със състоянието на капитана Светослав Дяков, койо е с разкъсани връзки на глезена, но в последните дни тренира по-добре.

От своя страна треньорът на ПСВ Филип Коку ще хвърли всичко най-добро, с което разполага. Холандците дойдоха без част от звездите си, които са контузени. Българският национал Станислав Манолев, който попадна в групата за София, ще остане на резервната скамейка.

Решителният мач за първото място в група В на Лига Европа между Лудогорец и ПСВ Айндховен ще се играе пред почти празни трибуни. Причината за очакваната слаба посещаемост са лошите метеорологични условия. Студеното време и ниските температури няма да са единственият повод за малък зрителски интерес на "Васил Левски". За това ще допринесе и късният начален час на двубоя - 22:05. Тогава се очаква живакът в термометъра да падне до минус 5 градуса. С напредването на времето температурите ще стигнат стойности до близо 10 градуса под нулата.

#Лига Европа #Лудогорец #ПСВ Айндховен #Стойчо Стоев #Светослав Дяков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници