Лавров: Мирната конференция за Сирия трябва да е бeз условия

Лавров: Мирната конференция за Сирия трябва да е бeз условия
Изчакването за изпълнението на всички предварителни условия за провеждането на мирната конференция за Сирия означава „ситуацията да бъде пусната на самотек, заяви Сергей Лавров. Снимка: sr.wikipedia.org
A A+ A++ A

„Изчакването за изпълнението на всички предварителни условия за провеждането на мирната конференция за Сирия означава „ситуацията да бъде пусната на самотек”, заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров, цитиран от РИА Новости, цитирана от Агенция „Фокус“.

„Никога няма да има идеални условия и тези, които заявяват, че трябва да се изчака докато се установи някакъв военен баланс, докато престане да постъпва външна помощ за която и да е страна или докато не бъде посочена дата за оставката на сирийския президент Башар Асад – всичко това според мен се прави с неблаговидна цел – да се затруднили или напълно да се подкопае провеждането на конференцията”, заяви Лавров.

Той подчерта, че позицията на Русия остава неизменна – трябва да се свика „Женева-2” без каквито и да е предварителни условия.

#Башар Асад #Сергей Лавров #Русия #помощ #„Женева-2”

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници