Главният секретар на ДАНС напусна службата

Главният секретар на ДАНС напусна службата
Главният секретар на Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) Младен Георгиев е освободен от длъжност по свое желание. Снимка: svejo.net
A A+ A++ A

Главният секретар на Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) Младен Георгиев е освободен от длъжност по свое желание. Той е подал молба за оттегляне по лични причини – практика в болшинството от случаите, когато някой от висшето ръководство на службите напуска. На този етап от агенцията не са оповестили кой ще бъде назначен на негово място, предаде btvnews.bg.

Младен Георгиев зае поста главен секретар на ДАНС по време на управлението на Бойко Борисов. През февруари стана ясно, че на 9 декември 1996 г. Борисов е регистриран в оперативния отчет на Централната служба за борба с организирана престъпност (ЦСБОП) като информатор.

Мотивът за вербовката е бил, че Борисов контактувал с „оперативно интересни лица“. Делото на Борисов в ЦСБОП е кръстено „Буда“. Оперативният работник, вербувал настоящия лидер на ГЕРБ, е именно Младен Георгиев, който, след като е отстранен от МВР през 1997 г. за подпомагане на престъпни групировки, става шеф в охранителната фирма ИПОН. Неин собственик е Бойко Борисов.

#Младен Георгиев #ДАНС #Бойко Борисов #Ипон #Буда #ЦСБОП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници