Плевнелиев: Медиите не само информират, но и формират мнение

Плевнелиев: Медиите не само информират, но и формират мнение
"Обективната обществено ангажирана журналистика е един от стълбовете на демокрацията. Медиите не просто информират, а формират мнението на аудиторията и това е базата, на която гражданите определят отношението си към държавата и институциите“, каза презид
A A+ A++ A

""Обективната обществено ангажирана журналистика е един от стълбовете на демокрацията. Медиите не просто информират, а формират мнението на аудиторията и това е базата, на която гражданите определят отношението си към държавата и институциите“, каза президентът Росен Плевнелиев на дискусията "Диалог с гражданите", предаде БГНЕС. Той подчерта, че журналистиката може да е катализатор за модерно развитие, но може да изпълни и обратното.
Президентът заяви, че за съжаление по показател за свобода на словото, България се е сринала със 17 позиции за 3 години в класацията на "Репортери без граници". В доклада си за миналата година американската организация "Айрекс" констатира влошаване на качеството на медийното съдържание в България и твърде ниски професионални стандарти. Медиите не просто информират, а формират мнението на аудиторията и това е базата, на която гражданите определят отношението си към държавата и институциите“, каза президентът Росен Плевнелиев на дискусията "Диалог с гражданите", предаде БГНЕС.

Той подчерта, че журналистиката може да е катализатор за модерно развитие, но може да изпълни и обратното.

Президентът заяви, че за съжаление по показател за свобода на словото, България се е сринала със 17 позиции за 3 години в класацията на "Репортери без граници".

В доклада си за миналата година американската организация "Айрекс" констатира влошаване на качеството на медийното съдържание в България и твърде ниски професионални стандарти.

#Росен Плевнелиев #журналистика #България #Репортери без граници #стандарти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници