Украйна - мeжду дет Мороз и Santa Claus

Украйна - мeжду дет Мороз и Santa Claus
A A+ A++ A

Украинската опозиция иска завой към ЕС, управляващите дърпат кормилото към Москва. Това е актуалната ситуация в бившата съветска република, която е независима едва от 1991 г.

От едната страна стои Русия, която мълчаливо, но по „съветски“ твърдо, дърпа конците на Украйна, като буквално я рекетира с митническия съюз, в който влизат и други бивши съветски републики.

От другата страна стои Евросъюзът като срамежливо, но красиво до умиление котенце. Украйна е тази, която трябва да избере, накъде да тръгне, защото тя все още не е направила този избор.

Изборът да завие напълно към Русия не е избор, защото това е действие, направено под индиректен, икономически диктат. Изборът за движение към ЕС трябва да е персонален, обществен и политически, както и да е осъзнат и достатъчно ясен, защото това е исторически натоварен цивилизационен избор – между „дет Мороз“ и „Santa Claus”!

Началото беше поставено – едно украинско село вече изяви желание да подпише индивидуално споразумение с ЕС. Това е червеният сигнал, който трябва да покаже на Янукович, че изборът е между бъдещето и миналото, а решението му ще бъде съдбоносно, както за неговото място в историята на страната, така и за всички хора в Украйна.

#Украйна между ЕС и Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"