Кличко към протестиращите в Киев: Без борба няма победа!

Кличко към протестиращите в Киев: Без борба няма победа!
Виталий Кличко призова протестиращите да не спират. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият шампион по бокс и настоящ опозиционен лидер Виталий Кличко призова протестиращите в Киев да не се отказват и да се борят за бъдещето на европейска Украйна.

„Хората, които не се страхуват, които не си стоят кротко, които се борят за бъдещето си - само те могат да спечелят. Защото без борба няма победа. Затова ще докажем, че Украйна принадлежи на Европа“, заяви Кличко, който е лидер на опозиционната партия „Удар“, цитиран от dnes.bg.

Във вторник сутринта той се присъедини към демонстрантите и призова за запазване на натиска върху режима на президента Виктор Янукович.

„Ще продължим да протестираме, докато бъде подписано споразумението за асоцииране с ЕС. Ще поискаме отмяна на решението на правителството и ще настояваме за оставката му“, допълни още Кличко.

Друг опозиционен лидер - Юлия Тимошенко, започна безсрочна гладна стачка в затвора, за да принуди Янукович да изпълни волята на гражданите. Самият Янукович заяви, че създаването на „общество с европейски стандарти“ в Украйна няма алтернатива.

Припомняме, че в четвъртък украинският кабинет шокира европейските лидери, като обяви, че преустановява подготовката на подписването на споразумението за асоцииране на срещата на върха във Вилнюс на 29 ноември.

#Виталий Кличко #Виктор Янукович #Юлия Тимошенко #Киев #Украйна #протести

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници