Протестиращите в Киев иззеха автомобил на спецслужбите

Протестиращите в Киев иззеха автомобил на спецслужбите
Антиправителствените протести в Украйна срещу решението на правителството да се откаже от евроинтеграцията на страната продължават с пълна сила. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Участниците в митинга в подкрепа на евроинтеграцията в Киев иззеха специализиран автомобил на Службата за сигурност на Украйна  и нанесоха телесни повреди на служители в спецслужбата. Това се посочва в разпространено днес изявление на СБУ относно нападение срещу микробус в понеделник вечерта на Европейския площад в украинската столица, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от агенция "Фокус".

„На 25 ноември неустановени лица извършиха нападение срещу служебен автомобил на СБУ, в който са се намирали служители, изпълняващи задачи по разкриване на технически средства за евентуално управление на взривни устройства на места с масово събиране на хора”, се отбелязва в съобщението. В него се пояснява, че подобни действия се извършват винаги „при осигуряването на антитерористичната безопасност по време на масови мероприятия”, се казва в изявлението.

Антиправителствените протести в Украйна срещу решението на правителството да се откаже от евроинтеграцията на страната продължават с пълна сила. Протестиращите останаха по улиците на Киев до късно през нощта.

Около 1000 студенти се опитаха да блокират движението в централните части на украинската столица. Стигна се до сблъсъци с полицията. Демонстрантите бяха разпръснати.

Демонстрации имаше и в западния град Лвов. Протестиращите носеха лозунги с про-европейски призиви. Те изразиха надежда, че все пак страната им ще подпише споразумението за асоциирано членство с Брюксел, предаде Нова телевизия.

#Украйна #Киев #протест #спецслужби

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници