Църквата ни се тресе в поне 9 по Рихтер

Църквата ни се тресе в поне 9 по Рихтер
A A+ A++ A

„Митрополит Кирил не се е удавил, а е убит, а изборът на патриарх Неофит е корумпиран“, заяви Проватски епископ Игнатий, който беше един от кандидатите за варненски владика.

Светият Синод касира избора и такъв ще се състои през декември, като ако всичко върви по план, преди Коледа, варненци ще имат нов архиерей. Само че, твърденията на епископа не са новина, защото всички сме подочували от тук-от там за това. Интересното е, че за първи път духовник от толкова висок ранг – епископ, заявява открито истини, които всъщност всички знаем.

Възниква въпросът, дали пък този именно епископ не е най-честният, който толкова е липсвал на църквата ни и ето сега, той излиза и открито говори за проблемите. Става ясно, че в църквата всичко се знае, но никой не иска да говори извън църковните среди. Защо...? Надявахме се, че с изборът на нов патриарх църквата ни ще се отвори към своите миряни, но дали стана така?

След скандала с избора на нов варненски владика, в списъка с епископите за този пост отново попаднаха и двамата „касирани“ епископи – Агатоникийски Борис и Проватски Игнатий. Това ли е новият подход, да повтаряме едни и същи грешки докато те станат реалност...!?

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници