Великобритания дала работа на всички желаещи българи от 2007 г.

Великобритания дала работа на всички желаещи българи от 2007 г.
Димитров заяви, че българското посолство никога не е било уведомявано от британски работодател, че му е отказано правото да наема българи. Снимка: telegraph.co.uk
A A+ A++ A

Нито една молба от британски работодатели за наемане на български имигранти не е била отхвърлена от 2007 г. насам, заяви българският посланик в Лондон, Константин Димитров.

Това се случвало, въпреки че британската Гранична полиция е получавала инструкции да отхвърля молби, ако позицията може да бъде заета от британски гражданин.

Димитров разкритикува антибългарската пропаганда от британските политици, която според него служи само за изостряне на общественото напрежение във Великобритания.

Настоящите ограничения, които изтичат след 2013 г., изискват британските работодатели да кандидатстват за разрешително за работа, ако искат да наемат служители от България и Румъния, тъй като служителят трябва да получи карта за достъп.

Работодателите трябва да докажат, че свободната позиция не може да бъде заета от британски служител.

На Острова се опасяват, че след отпадането на ограниченията може да се стигне до наплив от български и румънски имигранти, търсещи работа в Кралството.

Димитров заяви, че българското посолство никога не е било уведомявано от британски работодател, че му е отказано правото да наема българи.

"С други думи мнозинството хора, които са искали да работят тук, особено, откакто България се присъедини към ЕС през 2007 г., са успели да го направят", посочи българският посланик.

Всяка година между 8000 и 10 000 българи пристигат във Великобритания в търсене на работа, като според Димитров броят им няма да нарасне след отпадането на ограниченията.

#Великобритания #българи #румънци #имигранти #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници