Сириецът във „Военна рампа“ е починал от сърдечен удар

Сириецът във „Военна рампа“ е починал от сърдечен удар
Масивен сърдечен удар е причината за смъртта на 32-годишния сириец в бежанския център във "Военна рампа". Снимка: www.cross.bg
A A+ A++ A

Масивен сърдечен удар е причината за смъртта на 32-годишния сириец в бежанския център във "Военна рампа". Трагичният случай доведе до бунт в общежитието в четвъртък, а в петък сирийци поискаха среща с ръководството на Агенцията за бежанците, за да помолят за нормални условия на живот, предаде btvnews.bg.

В петък във „Военна рампа” беше спокойно. „Хората за съжаление реагираха по неадекватен начин, извинявам се от името на всички за полицая, който бе ударен с камък, не искахме протестът да мине по този начин”, каза Нагам Диа.Съпругата на покойния Омар, заедно с трите им деца, вече е изведена от общежитието.

Такава била препоръката на психолози. Сирийците в лагера обаче остават неспокойни.На среща с ръководството на Агенцията за бежанците, те поискаха съкращаване на сроковете за получаване на статут, спешни ремонти в общежитията и училища по български език за възрастни.

От агенцията съобщиха още, че вече са предвидени пари за ремонти на бежанските центрове. Нужните 12 млн. лв. най-вероятно ще дойдат след като страната ни получи финансовата помощ от Европейския съюз.

#"Военна рампа" #деца #бежанци #общежитие #ремонти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници