Колко да сме гостоприемни...

Колко да сме гостоприемни...
A A+ A++ A

Според проучване, ксенофобията сред българите рязко се покачва. Българите са обзети от страх не само за политическото бъдеще на страната, но най-вече за сигурността си.

Факт е, че чуждоземци нахлуват у нас и ние сме неспособни да ги спрем. Изведнъж започнахме да виждаме из улиците не само сирийци, но и други чужденци.

Факт е също и че криминалните случаи на побой от бежанци към българи зачестяват. Лицето на българина обаче се изкривява все повече в грозна гримаса, когато чуе или види другоземец.

Създават се националистични патрули, нападат се имигранти и изобщо насилието и озлоблението са в своя пик. А сме се славели като една от най-гостоприемните нации в Европа. Гостоприемни, гостоприемни, колко да сме гостоприемни...

Вече сме просто сврени в черупката си същества, които се борят за насъщния в ситуация на обществен хаос, които са обладани от страх и неверие. Ксенофобията не е пътят, който ще ни приобщи към космополитно-мислещия Запад.

По-скоро така обръщаме лицето си към Третия свят, без да си даваме сметка, че ценностите, за които още Паисий пише за българина, са отдавна забравени. Но най-вече те са изродени.

#ксенофобия #бежанци #Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"