Между 10 хил. и 15 хил. войници може да останат в Афганистан

Между 10 хил. и 15 хил. войници може да останат в Афганистан
На започналото в четвъртък събрание на племенните старейшини Карзай посочи, че военните части могат да са от САЩ или други страни, например Турция. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Между 10 хил. и 15 хил. чуждестранни войници може да останат в Афганистан след изтеглянето на силите на НАТО до края на 2014 г., съобщи президентът на страната Хамид Карзай.

Оставането на чуждестранния контингент зависи от подписването на двустранното споразумение за сигурност между Кабул и Вашингтон.

На започналото в четвъртък събрание на племенните старейшини Карзай посочи, че военните части могат да са от САЩ или други страни, например Турция.

В сряда американският държавен секретар Джон Кери заяви, че е постигнал споразумение с афганистанския президент за клаузите на споразумението за Афганистан, което ще бъде обсъждано и евентуално одобрено от старейшините.

„Ако това споразумение бъде подписано, в страната ще останат между 10 000 и 15 000 войници. Когато казвам войници, имам предвид не само американци, а и войски от други държави – членки на НАТО, като Турция или други мюсюлмански държави. Вашето решение е очаквано отвъд границите на Афганистан“, подчерта Хамид Карзай, предава БГНЕС.

#Хамид Карзай #Джон Кери #НАТО #Афганистан #военни

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници