Вени Марковски: Никой не ни обясни вредите за държавността

Вени Марковски: Никой не ни обясни вредите за държавността
Според Вени Марковски, са се провалили хората, които не са в елита. Снимка: hashtag-bg.com
A A+ A++ A

“Проблемът, който виждам отстрани - без да съм част от политиката - е, че никой от днешните управляващи не ни обясни какви са всъщност вредите, нанесени на България и на държавността у нас” твъри Вени Марковски, цитиран от БГНЕС.

“Ние изобщо не можем да си представим размера на навлизането на "калинките" не само във властта, но и в икономиката на страната. В този ред на мисли, ние не сме жертва на политическа омраза. Ние сме жертва на това, че силно мразим и силно обичаме да мразим по принцип”, кщазва още Марковски.

Той изрази несъгласие с това, че елитът се е провалил. “Провалихме се ние, хората, които не са в елита. Провалихме се с това, че когато ни канеха в парламента, ние отказвахме”, допълни Марковски.

Споаред него, преходът не е 24-годишен. “Ние не сме имали демокрация след 9 септември 1944 г. Не сме я имали и преди 9 септември. Не забравяйте, че Търновската конституция не е отменена от комунистите, а е суспендирана нееднократно от царете и князете, управлявали България от 1879 г. насам. Пробуждането ще стане, но няма да се случи сега и не с еднократното действие "протест" на "стойностните и умните", както самите протестиращи се наричат”, к7атнегоричен е Марковски.

#вреди #елит #царе #Конституция #Вени Марковски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници