Хайде да си ги премерим...митингите

Хайде да си ги премерим...митингите
A A+ A++ A

В събота управляващи и опозиция решават да проведат демонстрационни митинги. БСП и ДПС докарват автобуси и влакове с привърженици на кабинета „Орешарски" за митинга в София, а в Пловдив ГЕРБ очакват хиляди симпатизанти на тяхната политика.

И двата политически митинга изглеждат отстрани като премерване на...симпатизанти. Да, те са се наговорили да си направят акциите по едно и също време, без оглед на това колко по-важни въпроси за решаване има в страната.

Вместо лидерите на тези политически сили да се разхождат безцелно и показно без смислена причина и вместо заедно с феновете си да блокират столицата и Пловдив, биха могли да вложат сили и енергия в спазване на това, пред което са се клели. А именно – Конституцията.

Защото колкото и да си ги мерят, пред очите на цяла България не могат да бъдат скрити не само въпросните митинги, но и полицейския побой над студенти, заплахите за репресии ако упражниш свободното си право на протест и още по-нелепите „опорни точки" на МВР, които останаха обвити в мистерия.

Докато управляващите се бият в гърдите колко симпатизанти имат, за българите е важно не количеството, а качеството на управление. А то може да се сравни само със стар самун хляб, недостатъчен за гладния българин.

#митинг #БСП #ГЕРБ #София #Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"