Ново разследване на мач на България, този път от ФИФА

Ново разследване на мач на България, този път от ФИФА
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Международната футболна асоциация (ФИФА) започна ново собствено разследване на сигнала за уредени мачове на националния отбор на Южна Африка. Една от въпросните срещи, за които са заподозрени южноафриканците е контролата с България преди световното първенство през 2010 г.

Двубоят бе част от подготовката на Южна Африка за Мондиала пред собствена публика и завърши 1:1 в Йоханесбург. Попадението за "трикольорите" реализира Валери Божинов в 31-ата минута. В 20-ата Сиябонга Сангвени бе открил за "Бафана Бафана".

Причината ФИФА да се заеме лично със случая е, че разследването е трябвало да бъде проведено от местната федерация, но тя още дори не е започнала, което принуждава шефовете на световния футбол сами да проверят казуса.

Националният отбор на Южна Африка е заподозрян за манипулиране на няколко срещи, не само тази с България. "Комисията по етика към ФИФА дава начало на свое собствено разследване по подозренията за манипулиране на изхода от футболни срещи", съобщи нейният председател Михаел Гарсия, цитиран от бТВ.

#ФИФА #Мондиал #Южна Африка #България #Валери Божинов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници