КНСБ: Ще се проведе протестен митинг, не национална стачка

КНСБ: Ще се проведе протестен митинг, не национална стачка
Според Димитров на митинга ще дойдат около 5000-6000 души. Снимка: banks.dir.bg
A A+ A++ A

"С КТ "Подкрепа" не се разбрахме за протеста. Ние не говорим за национална стачка, но говорим за протестен митинг. Очакваме да дойдат между 5000 - 6000 души."

Това заяви лидерът на КНСБ Пламен Димитров в сутрешния блок на бТВ в петък.

"В исканията, които ние залагаме на 20 ноември, има три важни неща - трябва да бъде чут гласа на работещите, трябва да се връща данъка върху дохода върху най-бедните работещи до 400 лева- това са над 400 000 души. В енергийния сектор има срив, ако някой не го притеснява това, че НЕК върви към фалит, добре, но това означава токът в страната да спре. Искаме пенсионната възраст да бъде замразена за 7 години за всички категории", каза още лидерът на КНСБ.

"Хората очакват предсрочни избори, но истината е, че никой не иска да си загуби надницата. Масата от българите са разделени, една част от тях не вярват, че правителството ще си даде оставката", добави още Димитров.

Според него няма разделение с д-р Тренчев от КТ "Подкрепа".

"Убеден съм, че членовете на "Подкрепа" ще са с нас, защото те са работещи хора. Не виждам разлив, виждам буря в чаша вода. Д-р Тренчев се опитва да се оправдае, че няма да дойдат. Трябва да се издигат на преден план исканията на хората за пари", категоричен е лидерът на КНСБ.

#Пламен Димитров #КНСБ #КТ Подкрепа #НЕК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници