Освободиха шефа на "ТЕРЕМ" ЕАД

Освободиха шефа на "ТЕРЕМ" ЕАД
Освободен е изпълнителният директор на "ТЕРЕМ" ЕАД доц. д-р Станчо Петков. Снимка: www.vsekiden.com
A A+ A++ A

Освободен е изпълнителният директор на "ТЕРЕМ" ЕАД доц. д-р Станчо Петков, каза министъра на отбраната Ангел Найденов, предаде БГНЕС.

Освобождаването на изпълнителния директор на дружеството ТЕРЕМ е било сред въпросите, които депутатите задали на министъра на днешното заседание на парламентарната комисия по отбрана. Въпросите са били свързани с това какво е наложило тази смяна и какво е финансовото и икономическо състояние на ТЕРЕМ.

"Увеличава се загубата в сравнение с минали години. Само за деветмесечието на тази година загубата на ТЕРЕМ и на дъщерните дружества надхвърля 7 млн. лева. Налице е продължаваща декапитализация на дружеството", каза военният министър. За друга смяна във Въоръжените сили – тази на началника на ВМА, министърът обясни отново, че законът предвижда генерал-майор Стоян Тонев да бъде освободен от длъжност поради навършване на пределната възраст на 3 декември.

След извънреден Съвет по отбрана полковник доц. д-р Крум Кацаров е предложен като вариант на Министерски съвет. По същия начин стои и въпросът с предложението за началник на НВУ в лицето на бригаден генерал Стефан Янев. Той бе категоричен, че става въпрос за постоянни назначения.

Министърът отново потвърди, че засега не разглежда вариант за смяна на директора на служба "Военна информация" и не вижда основание за подобно твърдение.

#Терем #ВМА

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници