Европейската народна партия подкрепя напълно студентските протести

Европейската народна партия подкрепя напълно студентските протести
"За нас е недопустимо управляващата коалиция от бивши комунисти, етническа партия и крайни националисти да се противопоставят с груба сила срещу мирни демонстранти", заяви Вебер. Снимка: www.flickr.com
A A+ A++ A

Европейската народна партия изразява своята пълна подкрепа към протестиращите студенти в България, заяви председателят на Групата на Европейската народна партия в Европарламента и координатор на работната група на ЕНП по правосъдие и вътрешен ред, Манфред Вебер.

"За нас е недопустимо управляващата коалиция от бивши комунисти, етническа партия и крайни националисти да се противопоставят с груба сила срещу мирни демонстранти, вместо да се опитат поне да чуят техния глас и каузите, за които се борят", каза още Вебер.

"Свидетели сме на провала на правовата държава в България", посочи още той.

Вебер се срещна със заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Според евродепутатът, ЕНП и лидерите на всички сестрински партии-членки следят с безпокойство драматичното развитие на събитията в България от последните няколко дни.

Вебер и Цветанов се обединили около тезата, че правителствата във всяка европейска държава имат легитимността да управляват единствено ако се ползват с обществено доверие.

Според Вебер, ГЕРБ остава единствената ясна проевропейска политическа сила в българския парламент.

„Странната коалиция между социалисти и националисти води до проблеми във всички сектори. Задълбочава се хаосът между институциите, защото управлението се крепи върху неясни договорки и взаимовръзки, което води до задкулисие и тежки последствия във всички нива на властта“, категоричен бе заместник-председателят на групата на ЕНП в Европейския парламент.

#Манфред Вебер #Цветан Цветанов #протести #правителство #БСП #"Атака" #ДПС #Европейска народна партия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници