Станишев: Властта не ни е самоцел

Станишев: Властта не ни е самоцел
Според червения лидер, омразата, подклаждането на насилието, посочването на враговете продължава да се насажда по-упорито от тези, които искат власт на всяка цена. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

За "Коалиция за България" властта не е самоцел, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в декларация от парламентарната група.

„Няма как Народното събрание да остане безучастно към това, което се случи. Всички видяхме сцени на насилие по същество. Опитът за превземане на сградата на българския парламент, тези, които стоят дълбоко зад организацията на тези събития, сега напускат залата", заяви Станишев.

Според него са били докарани организирани ултраси с една цел – да щурмуват сградата на парламента.

„В коя демократична държава в ЕС подобно вандалско действие, подобен метеж са допустими? Трябва да се сложи разграничителна линия между правото на демократичен процес на всеки гражданин. Това се случва, благодарение на промяната от 12 май тази година. В чий интерес е всичко това? За кого се прави", попита той.

Станишев заяви, че отговорът е очевиден за голяма част от гражданите. Те са в опозиция, но логиката, мотивацията на Бойко Борисов и неговото обкръжение са ясни и деструктивни – „ако тази държава не е моя, ще я срина всеки ден. Това е закономерно поведение за партия ГЕРБ", каза още Сергей Станишев.

„Тези ултраси са докарани от Перник, Благоевград от Борисов и неговите кръгове. Какво общо имат с демокрацията? С парите, откраднати от данъкоплатците ли им плащат", попита Станишев.

Според червения лидер, омразата, подклаждането на насилието, посочването на враговете продължава да се насажда по-упорито от тези, които имат една цел – власт на всяка цена.

„Или ще вървим по този път към един неофашизъм, който си пробива път и играе със страховете на хората. Защо никой не осъди списъците на неудобни журналисти, които имат различно мнение от тях? Реформаторският блок също обслужват интересите на Борисов. Имаха цял мандат 4 години. Днес имат наглостта да говорят, че бюджетът не бил достатъчно социален. Кой плячкоса резерва на здравната каса", каза още той.

#Сергей Станишев #Коалиция за България #Станишев #Бойко Борисов #ГЕРБ #протест #насилие #Народното събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници