Най-тежкият българин търпи нечовешки болки

Най-тежкият българин търпи нечовешки болки
Най-тежкият българин е изписан от борлницата с открити рани заради приключила клинична пътека. Снимка: www.monitor.bg
A A+ A++ A

„Не вярвам някой да може да изтърпи тези тегла. Аз държа много на болки и страдания. Направо съм за „Гинес“. Преди години в Търново ме оперираха без упойка, така, на живо, че не можело да ми издържи сърцето на необходимата доза, но вече съм съвсем изчерпан, изстискан, смачкан.

За съжаление, цялата държава с един българин не може да се оправи.“ Това казва пред в. „24 часа“ 270-килограмовият Иван Генов от Стражица. Най-тежкият мъж у нас преди дни е изписан от столична болница с огромни течащи рани на крака, защото свършила клиничната пътека. Заради многото килограми и обездвижването Иван има тежко възпаление на разширени вени и усложнени варикозни язви.

Те му причиняват страшни болки, а освен това всеки момент могат да отровят кръвта му и да го убият. „Много съм доволен от отношението към мен в болницата. Лекарите са големи професионалисти, грижиха се за мен и не се налагаше да си купувам никакви лекарства“. Обучиха жена ми как да ме превързва и да редува мехлеми и мазила, а тя не е с медицинско образование“, разказва мъжът.

Само подходящото лечение може да спаси от ампутация краката на Иван. За целта обаче са необходими скъпи лекарства и мехлеми, които семейството трябва да купува, а това излиза около 1000 лв. месечно.

#Търново #Стражица #Иван Генов #лекарства #доза

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници