Д-р Ненков: Никога няма безплатни лекарства, платили сме ги и тях, и някоя яхта

Д-р Ненков: Никога няма безплатни лекарства, платили сме ги и тях, и някоя яхта
A A+ A++ A

Родната политика се нужда от хора, които не лъжат. Истината не е страшна, тя само изглежда страшна, а когато някой не лъже, хората разбират, че не лъже и ще победи. Тези, които управляват, лъжат, прикриват, извиват. Говорят сложно, за да изглеждат интелигентни. Това заяви бившият министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков в студиото на предаването "Денят ON AIR".

По негови думи никой не печели от предстоящите предсрочни избори, освен малка част от политическата прослойка, но е важно българите да гласуват.

"Много е важно да се гласува и за кого. Избор има. Всички обясняват как всички са маскари, как няма за кого да се гласува - не е вярно. Има огромен брой партии, които сега ще се явят. Да, трудно е да се избере, аз самият съм затруднен, но задължително ще гласувам", каза д-р Ненков за Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че причините за предстоящите предсрочни парламентарни избори се крият в ГЕРБ.

От днес 56 лекарства за сърдечносъдови заболявания стават безплатни. По думите на д-р Ненков обаче, не трябва да приемаме това като добра новина.

"За тези схемички с това колко е хубаво всички лекарства да бъдат безплатни, нека кажем на хората - нищо няма безплатно, никъде, никога. Лекарствата, които взимаме безплатно, някой ги е платил. Не е някой имагинерен, ние сме ги платили, те струват. Ако човекът не е платил 16 лева за лекарства, тези 16 лева някой ги е платил и не бива да се заблуждаваме, че безплатното е дарено. Не бива да се заблуждаваме, че от тези 16 лева, 9 не са отишли за нечия яхта", подчерта д-р Ненков.

#лекарства

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници