"Ранобудните студенти": Местим блокадата пред НС!

"Ранобудните студенти": Местим блокадата пред НС!
Студентите местят блокадата пред Народното събрание. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Ранобудните студенти", които окупираха Софийският университет за повече от две седмици, сменят формата си на протест. Това обявиха самите те на страницата си във Фейсбук във вторник. Блокадата вече ще бъде пред Народното събрание.

Ето и пълния текст на изявлението им:

"Колеги, съграждани, съмишленици,

Преди няколко седмици група студенти, нарекли себе си Ранобудните, започнаха серия от демонстрации, които да провокират реакцията както на цялото българско общество, така и на студентите като общност - към безобразията, които управляващата класа извършва в продължение на години, но която достигна най-критичната си точка в последните месеци, към абсурдността на настоящата политическа реалност, към цинизма и безхаберието. Окупацията на Ректората на Софийския университет беше крайна, извънредна стъпка. Тя имаше за цел да привлече студенти, преподаватели и общественост към една обща кауза – и успя! Ранобудните студенти спечелиха и своеобразния дебат с управляващите – те така и не намериха нито лице, нито аргументи, с които да застанат срещу тях!

Така, обединени и сплотени в каузата, Ранобудните студенти взеха категорично решението, че е дошло времето тези сили да се насочат пряко на правилното място – Народното събрание. Окупацията на Ректората не пада – тя няма как да падне, защото успя! Успя, благодарение на усилията на много хора и на помощта на всички Вас!

ОКУПАЦИЯТА СМЕНЯ ФОРМАТА СИ – ТЯ СЕ ПРЕТВОРЯВА В АКТИВНА БЛОКАДА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ! ЕЛАТЕ СЕГА И НИ ПОДКРЕПЕТЕ ТАМ! ЗАЩОТО НЯМА УТРЕ – ИМА САМО ДНЕС! БЛАГОДАРИМ ВИ! ЗАЕДНО ЩЕ УСПЕЕМ!"

#Народно събрание #студенти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници