Найджъл Фараж: Играем руска рулетка с българските и румънските имигранти

Найджъл Фараж: Играем руска рулетка с българските и румънските имигранти
Ако бях на мястото на българите и румънците, и аз още утре щях да си стегна куфарите, заяви Фараж. Снимка: www.on-parliament.com
A A+ A++ A

Изказванията на румънски кмет, че около половината от населението на някои села може да се премести във Великобритания догодина, когато отпаднат граничните ограничения, подчертава какъв риск поемат политиците през следващата година, заяви лидерът на Британската партия на независимостта Найджъл Фараж.

„Този подход на руска рулетка с имигрантите е глупав и напълно ненужен. Политиците във Великобритания продължават да настояват, че почти никакви имигранти няма да дойдат, а сега имаме твърдението на кмет от Румъния, че половината може да дойдат. Единствено Британската партия на независимостта пита защо да поемаме този риск?“, коментира Фараж в изявление на сайта на партията си.

Според него това, което е сигурно, е, че перспективата за работа, жилище и безплатно здравеопазване е вероятно да бъде голямо изкушение за много от тези хора.

„Ако бях на тяхно място, и аз още утре щях да си стегна куфарите. Но ние като държава имаме един милион безработни младежи и е очевидна лудост да кажем догодина, че който иска да дойде и да се установи от Румъния и България, може да го направи. Ние трябва да започнем да управляваме миграцията, но не отваряйки още повече вратата към Източна Европа“, допълни той.

#Найджъл Фараж #Фараж #българи #румънци #имигранти #Румъния

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници