Българска фирма търси да наеме баби

Българска фирма търси да наеме баби
Екипът на фирмата развива онлайн бизнес, като наема пенсионерки да правят това, в което най-много ги бива – да плетат. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

На фона на проблемите с ниските пенсии и застаряващото население у нас българската фирма Snug Essentials си е поставила за цел да открива работни места не за програмисти или икономисти, а за колкото се може повече български баби, съобщава „Мениджър“.

Екипът на фирмата развива онлайн бизнес, като наема пенсионерки да правят това, в което най-много ги бива – да плетат. Но не какво да е, а калъфи за смартфони, таблети и лаптопи, които след това се продават по различни международни канали в интернет.

„Ние рядко оценяваме плетивата, създадени от нашите баби и майки. Повечето българи дори не им обръщат внимание и предпочитат да носят китайски, масово произведени „модни“ дрехи. Открихме обаче, че много чужденци харесват ръчно изплетените чудесии от бабите в България и с удоволствие ги закупуват. Затова решихме да използваме този интерес и да започнем да продаваме модерни и практични плетива в чужбина чрез различни интернет канали“, разказва Петя Митева, основателка на фирмата.

#баби

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници