Върнахме се в 90-те години, смята Станишев

Върнахме се в 90-те години, смята Станишев
A A+ A++ A

"Върнахме се в 90-те години като обществена атмосфера... Тази преграда между управляващи и протестиращи искам да я преодолявам.", коментира днешните протести лидерът на БСП Сергей Станишев.

Той направи аналог с протестите от 90-те години: „Със студентските стачки през 1990 - 1991 година какво постигнахме - дойде СДС и беше разбито селското стопанство. През 97-ма година имаше втора вълна от протести, какво последва? Приватизация, от която мнозина останаха недоволни", каза още Станишев пред Кеворк Кеворкян в студиото на Нова Тв.

"Нещата не са напреднали много. През последните 4 г. се вкара една отрова в обществото. То беше заглъхнало по време на Царя.", каза Станишев.

На въпрос защо не предложи премиерски пост на "Атака", Станишев отговори: "Не се крепим на "Атака", няма сделка между нас."

Според него протестиращите, било то студенти или не, не осъзнавали, че в стремежа си за незабавна оставка на правителството, обслужвали ГЕРБ.

„Ще бъде престъпление срещу държавата да върнем властта на ГЕРБ. Факт е, че ГЕРБ са основният реален опонент на това управление, а то се създаде, за да се върне България към демократична нормалност. А ГЕРБ действат на принципа "ако аз не управлявам, нека се срути държавата.", коментира Станишев.

По думи на Сергей Станишев, премиерът Пламен Орешарски много добре осъзнава своята отговорност и никога не би приел и изпълнил решение, което му е наложено отвън.

Той беше категоричен, че настоящото програмно правителство за четири месеца е свършило много повече в социалната сфера, отколкото правителството на ГЕРБ за четири години.

Относно предложението за коалиция между ГЕРБ и БСП, Сергей Станишев бе категоричен, че това не е възможно – „заради смисъла и съдържанието на политиката на ГЕРБ" и виждането на БСП за политика.

Станишев обясни, че в момента не е време за предсрочни избори, защото „има правителство, което работи".

На излизане от парк-хотел „Москва", където е стдиото на „Всяка неделя с Кеворк Кеворкян", Станишев бе освиркан от около 100 протестиращи, предаде "Фокус".

Протестиращите скандираха „Червени боклуци", „Оставка". Те се оттеглят от хотела със скандирания към органите на реда с „Довиждане".

#Сергей Станишев #БСП #ГЕРБ #"Атака"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници