С какво помним 10 ноември...?

С какво помним 10 ноември...?
A A+ A++ A

24 години след началото на демократичните промени у нас, нацията все още е разделена, твърдят някои политици. Всъщност, това че сме разделени е един от показателите за демокрацията, защото не може всички да мисли еднакво. Лошото е, че сме разделени и по възлови за бъдещето ни въпроси, заради което все още буксуваме в мелодраматичния си опит да излезем от “вечния” преход.

Датата 10 ноември винаги ще ни напомня деня, в който се родиха идеите ни за свобода и независимост. Оказа се обаче, че само с идеи не може, не може обаче и без тях! Смени се поколението на “революционерите” и се появиха псевдодемократи, които подмениха волята на свободните хора, които поискаха и извоюваха свободата ни преди 24 години.

Днес сетивата ни са позагрубели, защото обществото ни се умори от борба за спроведливост и политически морал. Енергията на прехода се уталожи в инерцията на битността, защото нашият преход сякаш наистина стана безкраен.

И все пак, 10 ноември е паметен, не само, защото това е денят на един от вътрешнопартийните преврати, когато свалиха емблематичния Тодор Живков, това е и денят, когато българинът отново се събуди, след като дълбоко беше заспал в прегръдката на големия брат СССР.

#морал #ДЕН #прегръдка #бъдеще #преход

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »