"Ранобудните студенти" организират общонационален протест за 10 ноември

"Ранобудните студенти" организират общонационален протест за 10 ноември
"Излизаме, защото сме против потъпкването на обществения интерес в името на олигархичния", пишат "Ранобудните студенти". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Ранобудните студенти“ организират във „Фейсбук“ общонационален протест - „Поход на справедливостта“.

Демонстрацията е обявена за 10 ноември от 11:00 часа, с начална точка стълбите на Ректората на Софийски университет "Св. Климент Охридски".

На тази дата се навъшват и 24 години от началото на Българския преход.

Във Фейсбук-събитието, към което са се присъединили няколко хиляди човека, организаторите обявяват, че излизат на улицата, за да окупират узурпирана България.

"Излизаме, защото сме против потъпкването на обществения интерес в името на олигархичния. Излизаме, за да не емигрираме. Излизаме, за да отхвърлим образованието, което ни прави роби, а не свободни. Излизаме, защото не можем да търпим унищожението на природата. Излизаме сега, докато не е дошъл гладът и не са спрели тока. Излизаме преди да сме станали висококвалифицирани просяци. Излизаме, за да кажем "стоп" на неумолимото превръщане на здравеопазването в привилегия. Излизаме, за да покажем, че има алтернатива отвъд партиите: гражданите са властта – ние сме суверенът", пише в поканата за протест на 10 ноември.

#"Ранобудните студенти" #протест #10 ноември

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници