Предлагат на надзирателите 5% по-високи заплати

Предлагат на надзирателите 5% по-високи заплати
С аплодисменти бе изпратен и зам.-министърът на правосъдието, Илия Ангелов, който заяви, че винаги са добре дошли за предложения. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министерството на правосъдието предлага 5% увеличение на заплатите и 20 лева увеличение на порциона за служителите на затворите от 1 януари.

Това стана ясно след преговорите между протестиращите надзиратели и ръководството на министерството на правосъдието.

Правосъдното министерството отговаря за затворите, но отделя пари от бюджета си и за поддържане на съдилищата, прокуратурите и следствените служби, предава БГНЕС.

Предложенията за увеличение на заплатите и увеличение за порциона на първо време бяха посрещнати с неодобрение, както и предложението за изравняване на сумите за специфични условия на труд с тези на ГД "Охрана" от 1 юни 2014 г.

С одобрение, обаче, бе посрещнато уверението преди края на годината да бъде приет Правилникът за приложение на Закона за изпълнение на наказанието, в който ще бъде променена методиката за отчитане на работното време.

Така 12-часовите смени, ще бъдат отчитани като 12 часа работно време, 24–часовите като 24 часа работно време.

От правосъдното министерство посочиха, че не се предвижда промяна на 24-часовия режим на работа в затворите и следствените арести в страната, което предизвика аплодисментите и одобрението на хората пред правосъдното министерство.

С аплодисменти бе изпратен и зам.-министърът на правосъдието, Илия Ангелов, който заяви, че винаги са добре дошли за предложения.

"Пари аз не мога да дам, но всичко, което е в рамките на моите компетенции ще се старя за в бъдеще да се случва", увери Ангелов.

Предложенията ще се обсъдят по места и в рамките на 5 дни ще стане ясно дали се приемат от служителите на затворите и на следствените арести.

#Илия Ангелов #затвори #протест #надзиратели

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници