Ще бъдете заключени, заплаши студентите ректорът на УНСС

Ще бъдете заключени, заплаши студентите ректорът на УНСС
Стати Статев отново избухна срещу студентите. Снимка: offnews.bg
A A+ A++ A

След като ректорът на УНСС се оплака, че съветът му към студентите „Ако не ви харесва в България, емигрирайте!” е бил изваден от контекста, младежи, присъствали на срещата, изпратиха в телевизионно предаване любителски кадри от срещата на проф. Стати Статев с протестиращите студенти в окупираната зала в Стопанския университет.

„Ще съжалявам толкова много млади хора! Защо да не си почивате нормално? Ще станете ли по-велики от това? Вътре в самите себе си ще станете ли по-велики, ако дремете по тия банки цяла нощ? В момента вие пречите, пречите. Всичко друго е илюзия”, продължава Статев, цитиран от бТВ.

Той намира за уместно да даде следния пример на протестиращите студенти: „Ако някой влезе и ви окупира дома и не ви пуска вътре, щото нещо не му харесва, как ще се чувствате? Как ще се чувствате, колеги? Като борци за свобода ли, отговорете ми! УНСС не е ваш дом и дай боже да не бъде!”декларира ректорът на висшето училище.

„Недоволни ли сте от измирането на мамутите? Щото и срещу това можем да стачкуваме! Не е трябвало да измират толкова красиви животни”, коментира проф. Стати Статев с нескрита ирония към протестиращите. След това рязко сменя тона. „Знаете ли какво ще се случи? Ще бъдат сменени патроните на вратите и ще бъдат сменени с нови и ще бъдете заключени. Ще има охрана отпред и който иска да ходи по естествена нужда, ще бъде воден, защото ще бъдете заключени”, предупреждава ректорът.

„Журналистите казаха, че сте били 26. 2000 излязоха около вас и ви се подсмиваха. Не ви ли е срам от това? Айде да ви ръкопляскаме!” казва професорът възторжено и сам избухва в аплодисменти. „Не, аз разбрах, че вие сте будните, а 20 000 са заспалите и ще ги предупредя за това. Не виждате ли, че сте в изолация – жалка, тъжна изолация!” коментира проф. Статев. На въпрос защо се подиграва, той контрира, че се опитва да помогне на недоволните студенти.

„Седем професора, ректори на университета, сме дошли на крака и ви гледаме колко сте велики!” казва в края на кадрите ректорът на УНСС.

#Стати Статев #УНСС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници