Калъф Spigen SGP Ultra Fit за Samsung Galaxy Note 3

Калъф Spigen SGP Ultra Fit за Samsung Galaxy Note 3
A A+ A++ A

Spigen SGP е добре познато име сред мобилните потребители, които предпочитат да добавят допълнителна защита към своите смартфони, за които са платили немалка сума. Компанията предлага разнообразни калъфи и екранни протектори за почти всички популярни смартфони и Samsung Galaxy Note 3 не прави изключение. Една от популярните й серии е с името Ultra Fit и в нея има продукти, които са с минимална дебелина, и като цяло не увеличават забележимо размерите на устройствата, върху които са поставени, а в същото време осигуряват допълнителна защита.

През последните дни успяхме да изпробваме Ultra Fit калъф за Samsung Galaxy Note 3 и ще споделим впечатленията си за него. Компанията го предлага в два варианта - бял и черен, като всеки от тях е с различно покритие. И в двата случая то възпрепятства приплъзването, но при бялата версия е матово, докато при черната е описано като меко на допир за допълнително подобряване на захвата. Нямахме възможност да сравним и двата модела, за да преценим разликата, но белият е с обикновено матово покритие.

Калъфът е изработен от твърда поликарбонатна пластмаса и приляга изключително плътно на корпуса на телефона. Според компанията увеличава дебелината на устройството от 8,3 мм на 10,1 мм и в интерес на истината не се усеща като прекалено обемен. Пластмасовият панел покрива двете странични повърхности на телефона, но оставя свободни горната и долната страна. За някои това може да е недостатък, но калъфът предпазва и четирите ъгъла на устройството, така че ще поеме всеки удар върху тях например при изпускане. В допълнение има и ръб с височина 1 мм, който се подава над екрана и може да помогне при падане с лице надолу. Той позволява и поставянето на телефона с лице надолу, без да се притеснявате, че ще го нараните.

Около камерата също има издадена част, но като цяло формата на калъфа плътно следва тази на Galaxy Note 3. Направи ни впечатление, че бутоните стават малко по-трудни за натискане, тъй като над тях остава пластмасова лента, но с това може да се свикне. Както може да се предположи, е осигурен свободен достъп до всички портове, вторият микрофон също е открит чрез специален отвор, а изваждането на писалката S Pen е безпроблемно. В ръката калъфът се усеща много солидно, а плътното напасване по формата на телефона гарантира липсата на движение между двете части и на евентуално надраскване на телефона. Това обаче прави свалянето на панела малко по-трудно.

В заключение Spigen SGP Ultra Fit за Samsung Galaxy Note 3 е здрав и отлично изработен калъф, който ще защити инвестицията ви в устройството, без да го направи прекалено голямо. Осигурява и комфортно захващане, особено на страничните повърхности на телефона, които иначе са хлъзгави. Калъфът дава свободен достъп до всички портове и предлага защита на всички ъгли на Galaxy Note 3, а освен това защитава и екрана при поставяне върху равна повърхност. Свалянето обаче е малко по-трудно, а освен това и конструкцията около бутоните би могла да бъде малко по-обмислена, за да не се затруднява натискането им.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници