Добрата работа с гръцката полиция помогнала за залавянето на алжиреца

Добрата работа с гръцката полиция помогнала за залавянето на алжиреца
„Около 20:40 часа снощи от гръцка страна е получена информация, че Салахедин Бин Аладин е задържан на гръцка територия”, посочи главен комисар, Светлозар Лазаров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Добрата съвместна работа с гръцките колеги даде резултат и по случая с намушканата Виктория, и с малкото момиченце Мария“, заяви главният секретар на МВР, главен комисар Светлозар Лазаров.

Алжирецът Салахедин Бин Аладин, който бе задържан по случая с намушканата Виктория, е заминал в неделя вечерта от София за Пловдив, с цел напускане на страната, посочи главният секретар на МВР, предава "Фокус".

„Блокирахме района на хотел „Лайпциг“ в Пловдив, както и един адрес, на който лицето беше пребивавало, но същият беше напуснал адреса. Той напуска района към 19:30 с такси и се отправил към българо-гръцката граница”, обясни главен комисар Лазаров.

Предприети са били необходимите действия, и около 23:00 часа в понеделник, районът около село Мезек е бил блокиран в две посоки – от една страна блокада на селото, от друга страна „Гранична полиция“ е блокирала границата.

„Имахме информация, че лицето иска да напусне страната през Гърция за Кипър. Колегите направиха съответните координации с гръцката полиция и започна съвместна операция. Вчера цял ден се осъществи прочистване на село Мезек с помощта и на местните жители. Установи се, че него го няма и започна прочистване от границата към вътрешността на страната, паралелно и от българска и от гръцка страна“, коментира Лазаров.

„Около 20:40 часа снощи от гръцка страна е получена информация, че Салахедин Бин Аладин е задържан на гръцка територия”, посочи той.

Лицето е било предадено и настанено в участъка на гранична полиция на Капитан Андреево, а в сряда ще бъде върнат в София.

Цялото придвижване Бин Аладин е било с помощта на човек от София, който е задържан, но не на адреса, известен на полицията.

#Салахедин бин Аладин #Гърция #България #Светлозар Лазаров #Виктория

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници