Кризата понижава доверието в правителствата, сочи доклад на ОИСР

Кризата понижава доверието в правителствата, сочи доклад на ОИСР
Най-разочаровани вероятно са в Гърция. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Икономическата криза от последните години се е отразила сериозно на доверието в правителствата по света, и то в негативен аспект. Това сочи доклад на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), цитиран от Асошиейтед прес и бТВ.

Сред членките на ОИСР, които използват еврото - 14 от общо 17 в еврозоната - делът на вярващите в управлението се свил от 49,1 до 42,8 процента за същия период. В Япония положението е още по-лошо - спад от 27 процента през 2010 година до 17 на сто миналата година. Според доклада процентният дял на хората, имащи доверие в националното управление, е намалял в САЩ от 50% през 2009 година до 35% миналата година.

Ако някоя държава олицетворява човешката цена на финансовата криза, то това определено е Гърция, която трябваше да бъде спасена, за да избегне фалит, за сметка на заетостта, жизнения стандарт и социалните услуги, допълва АП. Извън тенденцията е Великобритания, където хората, имащи доверие в управлението, са се увеличили от 36 процента на 47% между 2007 и 2011 година.

Не само правителствата обаче губят хорското доверие. Подобен спад се наблюдава и при финансовите и съдебните институции, както и при медиите.

#Гърция #ОИСР #САЩ #Япония #еврозона

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници