Десет години затвор за касиерка - присвоила 214 хил. лева

Десет години затвор за касиерка - присвоила 214 хил. лева
Илияна не се признава за виновна, а според служебния й защитник Владимир Янчев присъдата трябва да бъде по друг текст, с по-малко наказание, тъй като не става дума за присвояване в особено големи размери. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившата касиерка на Параходство "Българско речно плаване" в Русе бе осъдена на 10 години ефективна лишаване от свобода за присвояване на 214 хил. лв. от касата на дружеството.

46-годишната Илияна Илиева ще изтърпи присъдата при първоначален строг режим и няма да има право да заема длъжности, свързани с материална отговорност, в продължение на 10 години, предава БГНЕС.

Обвиненията, повдигнати от Русенската окръжна прокуратура, са за длъжностно присвояване на пари в особено големи размери и за съставяне на документи с невярно съдържание.

Според обвинението, в периода 6 ноември 2006 г. - 9 април 2010 г., когато е била разкрита липсата, Илиева е присвоила в общо десет случая 214 хил. лв. от БРП чрез фалшиви документи.

За да се оправдае липсата на парите, са били използвани касови ордери, които не отразявали реални постъпления или плащания.

Ревизорите обърнали внимание, че първо се "изразходват" средствата и после "постъпват" отново в касата.

Документите, удостоверяващи сделките, били нередовни - тях липсвали подписи на лица.

Засечено било още, че механизмът, по който се случвали операциите, е съвпадал и се повтарял периодично.

Първоначално касиерката обяснила действията си със свои лични затруднения и била уволнена, а по случая започнало разследване.

Илияна не се признава за виновна, а според служебния й защитник Владимир Янчев присъдата трябва да бъде по друг текст, с по-малко наказание, тъй като не става дума за присвояване в особено големи размери.

Бившата касиерка не обясни къде са въпросните 214 хил. лв.

Присъдата на Русенския окръжен съд може да бъда обжалвана в 15-дневен срок пред Великотърновския апелативен съд.

#Русе #присвояване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници