Според Георги Марков, България вече не е правова държава

Според Георги Марков, България вече не е правова държава
Студентите са прави да протестират и то както намерят за добре, твърди бившият конституционен съдия Георги Марков. Снимка: btvnews.bg
A A+ A++ A

“Студентите са прави да протестират и то както намерят за добре. Ректорите на университети вече изказаха мнението си, че окупациите нарушавали реда и закона. И биха били прави, ако ставаше въпрос за правова държава.

Това лято България престана да е такава”, каза пред bTV бившият конституционен съдия Георги Марков. Според него повратният момент, довел до погазване на Конституцията от парламент и висши магистрати е факта, че се „допусна едно лице да отиде при главния прокурор в двойно качество – депутат и силен шеф в изпълнителната власт”, визирайки Делян Пеевски.

„Конституционният съд трябваше да установи тази несъвместимост и да го отстрани. Но съдиите не предпочетоха да спазят основния закон, поради което КС се самоуби и е изкаран за продан в интернет. Всичко вече е възможно в тази държава щом КС и НС погазват Конституцията”, подчерта бившият магистрат.

По думитие му, студентите са прави да искат незабавни избори, на които се очаква да има много по-голяма активност и именно тя да избегне същата картина на състава в парламента.

#Георги Марков #КС #съд #НС #Конституция #избори #модел #Парламент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници