"Союз ТМА-11М" ще занесе олимпийския огън в Космоса

"Союз ТМА-11М" ще занесе олимпийския огън в Космоса
Космически кораб ще пренесе факела "Сочи 2014", който е един от главните символи на зимните Олимпийски игри през 2014 г. Снимка: radiofresh.bg
A A+ A++ A

Изстрелването на пилотирания транспортен космически кораб "Союз ТМА-11М" към Международната космическа станция /МКС/, което е запланувано за 7 ноември, ще бъде предадено пряко на огромни екрани на знаменития нюйоркски площад "Таймс скуеър", предаде БГНЕС, цитирайки информация от НАСА.

"Союз" ще стартира от космодрума в Байконур, Казахстан. В основния състав на екипажа му са включени руснакът Михаил Тюрин, астронавтът от НАСА Ричард Мастраккио и астронавтът от Японската космическа агенция /ДЖАКСА/ Коити Ваката.

Космическият кораб ще пренесе до МКС факела "Сочи 2014", който е един от главните символи на зимните Олимпийски игри през 2014 г. Олимпийският огън е включен в емблемата на екипажа, а на ракетата и на "Союз" има олимпийска символика. Както съобщи НАСА изстрелването ще бъде показано в реално време на екрани, разположени на прочутия небостъргач, с кристалната топка, която отчита последната минута на всяка изтичаща година.

#космос #огън #Байконур #топка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници