Представят най-новия православен владика в Европа

Представят най-новия православен владика в Европа
Празнична Вечерня ще бъде отслужена в Берлин от 17,00 ч. преди официалното въдворяване на новия митрополит Антоний. Снимка: http://www.bg-patriarshia.bg/
A A+ A++ A

Празнична Вечерня ще бъде отслужена в Берлин от 17,00 ч. преди официалното въдворяване на новия митрополит Антоний като епархийски архиерей, предаде Агенция “Фокус”.

След каноничния избор на Западно и Средноевропейски митрополит Антоний, проведен от патриарх Неофит и останалите членове на Св. Синод в София на 27 октомври 2013 г., предстои официалното въдворяване на митрополит Антоний като епархийски архиерей, което ще се състои в столицата на европейската ни задгранична епархия - Берлин.

То ще бъде извършено на 3 ноември 2013 г., в празничния за християните неделен ден, в българския храм „Св. цар Борис Покръстител“ от Негово Високопреосвещенство Великотърновски митрополит Григорий, временно управлявал епархията до избора на митрополит Антоний. Въдворяването на митрополит Антоний ще се извърши по време на архиерейската св. Литургия, която ще бъде отслужена в храма.

Тържествен прием по повод избирането на нов архиерей на православните българи, членове на Българската православна църква, живеещи в Западна и Средна Европа, ще бъде даден от 13,30 ч. в Българското посолство в Берлин.

#Антоний #Берлин #Григорий #Архиерей #синод #Неофит

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници